Sanjao sam sve je bijelo

Sanjao sam sve je bijeloUdruženje dramskih umjetnika Altteatar u sklopu aktivnosti projekta “Jačanje javne svijesti o zaštiti okoliša i promoviranju kulture o zaštiti okoliša kroz eko tatar” priprema pozorišnu predstavu za djecu pod nazivom “Sanjao sam sve je bijelo”.

“Sanjao sam sve je bijelo” priča je o Bijelom Čarobnjaku koji uz pomoć svojih prijatelja Puhova, mitskih stvorenja, pokušava zaustaviti katastrofu koja prijeti planeti zemlji. Komična, ali i trilerski napeta priča koja interaktivnim odnosom glumaca s publikom omogućava djeci da na licu mjesta, makar u mašti, daju svoj doprinos očuvanju životne sredine.

Predstava će premijerno biti izvedena u nedelju 20. decembra 2009. godine u 12 sati u multimedijalnoj dvorani Franjevačkog međunarodnog studentskog centra (Zagrebačka 18) u Sarajevu, a reprizna izvođenja su 21. i 22. decembra 2009. godine.

Predstava ima za cilj podizanje svijesti kod učenika osnovnih škola o važnosti zaštite i očuvanja životne sredine. Cilj je također edukativno-odgojnim programima usmjeriti razvoj učenika ka društveno odgovornom pojedincu, a namijenjena je prvenstveno za djecu nižih razreda.

Ovakav pristup učenja kroz igru ima višestruke prednosti i beneficije za djecu poput razvijajanja spoznaje o sebi kao dijelu prirode koji treba da živi u skladu sa prirodom, a ne da je podredi sebi, učenju kako aktivnosti pojedinca mogu doprinijeti očuvanju okoliša, razvijaju vještinu komunikacije i izražavanja pred publikom, uključivanje u timski rad i komunikaciju sa ostalim članovima tima, prevazilaženje nacionalnih i kulturnih razlika kroz kreativan rad, socijalizacija povučenih učenika.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *