Saradnja Sarajeva i Magdeburga na kulturnom i planu energetske efikasnosti

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen susreo se jučer, tokom jednodnevne posjete pobratimskom gradu Magdeburgu, sa gradonačelnikom i predsjedavajućim gradskog Vijeća, Lutzom Trumperom i Rudigerom Hockom.

Magdeburg

Gradonačelnici Behmen i Trumper dogovorili su razmjenu na nivou stručnjaka već u narednim sedmicama, a prva konkretna mjera kao rezultat ove saradnje bit će pomoć u uvođenju energetskih standarda u propise koji se odnose na izgradnju.

Na sastanku sa predsjedavajućim Vijeća, Rudigerom Hockom, kojem su prisustvovali i šefovi klubova stranaka i koalicija u lokalnom parlamentu – Zeleni, Die Linke, CDU i SPD – razgovaralo se o kulturnoj, obrazovnoj i privrednoj saradnji između dva grada. Predsjedavajući Hock je skrenuo pažnju na to da su Magdeburg i Sarajevo pobratimski gradovi još od 1972. godine i istaknuo potrebu za intenzivnijom saradnjom.

Na sastanku je dogovoreno da se po okončanju posjete napravi i potpiše protokol o saradnji između dva grada u naredne tri godine i odrede prioriteti i rokovi i dogovore konkretni projekti.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *