Sarajevo City bus na usluzi turistima

Sarajevo City bus je jedinstven turistički autobus dizajniran i namijenjen za razgledanje grada Sarajeva.

Sarajevo City bus

Upoznajte historiju Sarajeva i događaje iz prošlosti koji se vežu za pojedina mjesta i objekte pored kojih svakodnevno prolazite. Poslušajte legende koje važe za pojedina mjesta i objekte, te neke gradske priče koje niko ne uzima zaozbiljno, ali se već decenijama prenose.

Sarajevo City bus vam pruža mogućnost da tokom vožnje koja traje od 60 do 80 minuta, slušajući vodiča na bosanskom, engleskom, njemačkom ili turskom jeziku, upoznate Sarajevo, njegove znamenitosti, i uživate u prelijepom panoramskom pogledu na grad koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Sarajevo City bus 2

Sarajevo City bus saobraća svaki dan od 12 i 14 sati sa stajališta Dom Oružanih snaga, gdje vožnja nakon obilaska i završava. (relacija: Dom Armije – Alipašina džamija – Zetra – Skenderija – Vijećnica – Dariva – Hrasno – Veterinarski fakultet – Vijećnica – Dom Armije)

Autobus raspolaže sa 65 sjedišta raspoređenih na dva sprata. Cijena karte za odrasle iznosi 5 KM, a za djecu od 4 do 12 godina 3 KM. Djeca mlađa od 4 godine se voze besplatno. Karte se mogu nabaviti u turističkoj agenciji Centrotours, u ulici Ferhadija 16.

Reakcije građana Sarajeva i njihovih gostiju u prethodnih pet godina su izuzetno pozitivne. Svi se slažu da Sarajevo City bus daje novu dimenziju turističkoj ponudi glavnog grada.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *