Sarajevo dobija mural posvećen Davidu Bowieu

Ovih dana je gradom prostrujala vijest da će Sarajevo dobiti mural posvećen Davidu Bowieju. Dodatna zanimljivost je da će to biti najveći mural ove vrste na svijetu, dimenzija 13 metara širine i 10 i po metara visine.

Najava: Sarajevo David Bowie Mural
Najava: Sarajevo David Bowie Mural

Svečano otvaranje najvećeg murala Davida Bowieja u svijetu, koje će biti cjelodnevni, cjelovečernji i događaj do ranih jutarnjih sati, biće upriličeno u subotu, 28. maja 2016. godine u kampusu Univerziteta u Sarajevu.
Crtež je autentičan i autorsko je djelo Enisa Čišića, Marvelovog crtača sa adresom u Sarajevu, koji je uspio uhvatiti sve transformacije Davida Bowieja tokom karijere: ‘Meni je prvi put da radim na tolikom formatu, a imamo i pomoć studenata Akademije likovnih umjetnosti. Imali smo pomoć Zorana Hercega, slikara i grafičkog dizajnera, kojeg smo uvukli u priču – jer je sposoban da to uradi. Svi su nakon smrti stavljali fotografije, a ja sam doprinio crtežom, koji je tribute. Pokazao sam Vedadu, svidjelo mu se. Ono što će se vidjeti na kraju je ono što je nama bilo bitno od starta, jeste ta njegova transformacija kroz likove – i to je najbolje pokazati i reproducirati-‘
Pokretači i realizatori projekta su Vedad Trbonja, Enis Čišić i Adnan Čomor, ljudi koji sebe zovu TEAM BOWIE SARAJEVO. Oni tvrde da ovo neće ostati u granicama Sarajeva, a plan je napraviti svjetsku priču, kojom će, kažu, revitalizirati kulturu samog glavnog grada Bosne i Hercegovine i predstaviti ga u najboljem mogućem svjetlu.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *