Sarajevo dobija putnički planer do kraja 2015. godine

Servisiranje putnika, kakvo je odavno prisutna u Evropi, ima za cilj pospješiti mobilnost putnika i omogućiti im da što prije dobiju podatke o mjestima koja ih interesuju.

TISAR

U toku je uspostava putničkog planera Kantona Sarajevo, koji će biti dio umreženog sistema putničkih planera zemalja jadranske regije čija uspostava će posjetiteljima i putnicima na određenom području omogućiti sve informacije o najbržim rutama za putovanje, kao i mogućnostima i načinima kombinovanja različitih sredstava putovanja.

Cilj je uspostavljanje integrisane jadranske putničke platforme koja bi objedinila podatke iz javnog prijevoza na jednom mjestu. Putnici bi putem informacione aplikacije tim podacima mogli pristupiti direktno putem mobilnih telefona ili drugih elektroničkih uređaja na jezicima deset zemalja.

Implementacija planera će omogućiti i bolje snalaženje turista koji posjećuju Sarajevo i okolinu, a poslužit će i kao promocija turističke ponude. Uspostava integrisane jadranske putničke platforme trebala bi biti okončana do kraja 2015. godine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *