Sarajevo dobija znak-simbol susreta kultura

Isklesani znak, koji će, prema riječima inicijatora, najbolje oslikavati susret kultura u Sarajevu, postavlja se u neposrednoj blizini Gazi Husrev-begovog bezistana kao horizontalna signalizacija

Sarajevo susret kultura

Nakon što je u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine, 6. marta, 2014. godine po prvi put promovisan projekt ‘Sarajevo susret kultura’, odnosno lokacija u gradu koja najbolje oslikava njegovu multikulturalnost i otvorenost dobiti specifično obilježje, započeta je realizacija istoimenog projekta vrijednog 50.000 KM.

Isklesani znak, koji će, prema riječima inicijatora, najbolje oslikavati susret kultura u Sarajevu, postavlja se u neposrednoj blizini Gazi Husrev-begovog bezistana kao horizontalna signalizacija. Biće postavljena i vertikalna signalizacija. Prema riječima organizatora akcije , NVO ‘Sarajevo susret kultura’, ovim se nastoji promovisati novu turističku atrakciju gdje će se na jednom mjestu objediniti historijski i kulturni opis glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Ako to vremenske prilike dozvole radovi će biti završeni do kraja sedmice. Potrebno je uraditi i preslaganje ploča kako bi taj prostor imao ljepši izgled. Radovima je prethodilo podizanje starih ploča i postavljanje nove armiranobetonske ploče debljine 10 centimetara.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *