Sarajevo dobilo kurire na biciklu

Probajk, SarajevoCentar kreativnih inicijativa mladih je upravo pokrenula projekat putem kojeg će zaposliti mlade u Sarajevu.

Radi se o projektu “Probajk – prvi biciklistički kurirski servis u BiH”, a cilj je zaposliti određen broj srednjoškolaca i studenata na koje će biciklima dostavljati sve oblike poslovne pošte, što podrazumjeva razne oblike pošiljki između javnih institucija, firmi, vladinih i nevladinih organizacija kao i između fizičkih lica.

“Ovaj prvi biciklistički kurirski servis će djelovati na cijelom području Grada, a garantovati će brzinu isporuke date pošiljke u vremenskom roku od 15 do 45 minuta u zavisnosti od udaljanosti na koju treba dostaviti pošiljku”, riječi su Adnana Pavlovića, direktor projekta.

Predviđen je angažman najmanje 10 mladih osoba sa ranim vremenom od po 4 sata u vremenskom periodu od 9 do 16 sati svakog radnog dana.

Prvi koji su pokazali zainteresovanost za ovaj projekat i korištenje “Probajk” usluga je Sarajevo Film Festival.

U Centru kreativnih inicijativa mladih se nadaju da će ovaj projekat zaživjeti u budućnosti te da će se iskazati zainteresovanost za korištenjem usluga.

Projekat podržava i većinom finansira Gradska uprava Sarajeva i gradonačelnik Alija Behmen i Kanton Sarajevo.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *