Sarajevo domaćin regionalnog energetskog foruma EBRD-a

energijaU organizaciji Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Energetske zajednice zemalja istočne Evrope, u Sarajevu će 30. i 31. marta biti održan Regionalni energetski forum, na kome će biti riječi o mogućnostima ulaganja u proizvodnju električne i obnovljive energije.

Na Forumu će se govoriti o važnosti investicija i regionalne saradnje u cilju promoviranja energetske bezbjednosti duž čitavog energetskog lanca u regionu jugoistočne Evrope, a pažnja će biti usmjerena i na promoviranje obnovljivih izvora energije.

Forum će svečano otvoriti predsjedavajući Vijeća ministara Nikola Špirić, komesar Evropske unije za energetiku Andris Piebalgs i predsjednik EBRD-a Thomas Mirow.

Pored toga, uvodno obraćanje je povjereno bivšem izvršnom direktoru Međunarodne agencije za energetiku Claude Mandilu.

Očekuje se da će na Forumu u Sarajevu ministri, visoki predstavnici zemalja potpisnica sporazuma o Energetskoj zajednici, energetskih preduzeća i regulatornih organa, kao i privatni ulagači, razgovarati o izazovima i prilikama za razvoj proizvodnje električne energije i obnovljivih izvora energije u regionu, navodi se u saopćenju EBRD-a, objavljenom na internet stranici te banke.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *