Sarajevo grad filma 2012: Počinje snimanje filmova

Snimanje dva kratkometražna igrana filma rumunskog reditelja Paula Negoescua i bh. rediteljice Šejle Kamerić počinje u ponedeljak, 22. oktobra 2012. godine, čime će biti nastavljena realizacija projekta ‘Sarajevo grad filma 2012’.

Šejla Kamerić
Šejla Kamerić
Projekt Sarajevo grad filma započet je prije pet godina s ciljem da promovira nove mlade autore iz regiona, koji su učestvovali u programu Sarajevo Talent Campus. Cilj je kreiranje što više kvalitetnih kratkih filmova, a u budućnosti i dugometražnih ostvarenja.

Ovaj su put za snimanje filma pozvani mladi ljudi koji su dokazali da filmskim jezikom, estetikom i vizuelnim stilom daju nešto novo, a i u budućnosti je namjera izabirati autore sa snažnom vizuelnom estetikom, koji će djelovati inspirativno za sve aplikante na ovaj projekt.

Paul Negoescu
Paul Negoescu
Od danas je otvoren i konkurs za učešće u projektu Sarajevo grad filma za 2013. godinu. Zainteresovani svoje aplikacije mogu poslati do 19. novembra 2012. godine. Prema definisanim uslovima, svi autori u okviru projekta Sarajevo grad filma imaju na raspolaganju tri dana za snimanje filma, budžet od 2.500 eura, te rad bez honorara, s obzirom da je sav novac predviđen za produkciju.

Sarajevo grad filma je fond za podršku realizaciji kratkometražnih mikro-budžetnih filmova, rađenih putem umjetničke i tehničke saradnje mladih filmskih autora iz Jugoistočne Evrope.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *