Sarajevo grad filma

Sarajevo Film FestivalPovodom objavljenog konkursa za učešće na 3. Sarajevo Talent Campusu danas je u amfiteatru Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta “Džemal Bijedićâ” u Mostaru održana prezentacija programa “Sarajevo grad filma” i “Sarajevo Talent Campusa”.

Koordinatorica programa Sarajevo grad filma Ivana Biloš kazala je kako je Sarajevo Talent Campus obrazovni program Sarajevo film festivala koji okuplja mlade filmske autore iz 13 zemalja regiona i obuhvata četiri polja rada, odnosno namijenjen je za producente, scenariste, glumce i redatelje.

“Sarajevo Talent Campus će biti održan u sklopu 15. Sarajevo film festivala od 14. do 20. augusta 2009. godine. Osim što se trudimo da povežemo mlade autore i filmske umjetnike iz 13 zemalja regiona, to je zapravo edukativna nadogradnja stečenog znanja na fakultetima i sličnoâ”, kazala je Biloševa.

Ona je dodala kako Sarajevo Talent Campus svake godine primi oko 80 učesnika, s tim da je prosjek primljenih prijava oko 350.

Konkurs za sve zainteresovane otvoren je 2. aprila i trajat će do 2. juna ove godine.

Učešćem na Sarajevo Talent Campusu, mladi filmski profesionalci stiču pravo apliciranja na projekat Sarajevo grad filma. Ovaj projekat im omogućava da znanje, stečeno na Talent Campusu, demonstriraju u praksi

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *