Sarajevo i Dayton gradovi pobratimi

U Gradskoj upravi je u četvrtak upriličen prijem za Matta Josepha, vijećnika Gradskog vijeća Daytona, koji je zadužen za saradnju sa pobratimskim gradom Sarajevom.

Matt Joseph i Emir Suljagić
Matt Joseph i Emir Suljagić
Pored gradonačelnika i njegovih zamjenika, prijemu je prisustvovao i ministar obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo Emir Suljagić kojem je vijećnik Joseph uručio “Daytonsku književnu nagradu za mir”, za djelo “Razglednice iz groba”.

“Odabrali smo vašu knjigu budući da je veoma dobro napisana, govori istinu i daje nadu.”, rekao je Matt Joseph koji je još jednom čestitao Suljagiću.

Tokom prijema u Gradskoj upravi razgovarano je o unapređenju saradnje pobratimskih gradova Sarajeva i Daytona. Posebno je naglašena mogućnost saradnje Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA i Razvojne koalicije Daytona a u koju mogu biti uključeni i članovi zajednice Bosanaca i Hercegovaca koji žive u Daytonu i regiji.

Gradska uprava priredila prijem za vijećnika pobratimskog Grada Daytona (Sarajevo, 28. juli 2011)
Sa prijema u Gradskoj upravi
“Saradnja dva grada u ovom kontekstu može se ostvarivati na polju informacionih tehnologija, zaštite voda i razvoju turizma.” ukazano je na prijemu.

Vijećnik Matt Joseph naglasio je važnost međuuniverzitetske saradnje Daytona i Sarajeva te realizacije sporazuma o saradnji dva univerziteta, najavljujući dolazak dobitnika “Daytonske književne nagradu za mir” u Sarajevo kao i predstavnika Razvojne koalicije Daytona.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *