Sarajevo i Istočno Sarajevo domaćini zimskog EYOF 2017

Na Generalnoj skupštini Evropskog olimpijskog komiteta u Rimu, gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo dobili su organizaciju zimskog Evropskog olimpijskog festivala mladih 2017. godine.

Siniša Kisić

Doduše, Sarajevo i Istočno Sarajevo bili su jedini kandidati za organizaciju takmičenja, nakon što je turski grad Kaiseri otvoreno povukao kandidaturu u korist Bosne i Hercegovine.

‘Riječ je o izuzetno zahtjevnom projektu, kojem treba da se svi okrenemo. Slijedi nam veliki posao, u kojem ćemo trebati podršku svih nivoa vlasti.’, najavio je Siniša Kisić, član Predsjedništva Olimpijskog komiteta BiH.

Zahvaljujući inicijativi Jacquesa Roggea, Evropski olimpijski komitet je 1990. godine lansirao Evropski olimpijske dane mladih (European Youth Olympic Day, EYOD), preimenovane u Evropski olimpijski festival mladih (European Youth Olympic Festival, EYOF), koji je jedini događaj ove vrste na Starom kontinentu. EYOF ima svoje ljetno i zimsko izdanje i održava se svake druge godine.

Očekuje se da će na sarajevskom EYOF-u 2017. godine učestvovati svih 49 članica Evropskog olimpijskog komiteta s najmanje 1.500 sportista.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *