Sarajevo i noćas ne spava

Neminovnost by Nermin ČengićProtesti i blokada u glavnom gradu ulaze u drugu noć.

Građani nezadovoljni sigurnosnim aspektom u svom gradu ne žele posustati i napustiti glavnu gradsku saobraćajnicu, na Čengić vili i kako kažu, neće odustati sve dok se ne pohapse ubice nedavno ubijenog, a danas ukopanog, Amara Mistrića.

Broj prisutnih se konstantno mijenja. Ljudi dolaze iz svih dijelova grada.

Građani kojima je svega dosta pozivaju da im se pridruže svi koji smatraju da su ugroženi, koji ne žele da im porodice i djeca budu na nišanu ludaka koji nose oružje i pucaju u koga stignu, svi koji ne smatraju da je normalan život u ovom gradu luksuz.

Amar Mistrić je ubijen zbog u kafani jer nije želio uslužiti pijane idiote. Dans je obavljena dženaza na Ravnim Bakijama, kojoj su, pored porodice i prijatelja, prisustvovali i brojni građani koji daju podršku protestima, nakon čega su se vratili na glavnu saobraćajnicu.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Jedan odgovor na “Sarajevo i noćas ne spava”

  1. iako je kontra građanskog prava ali kada je država neučinkovita trebala bi se desiti građanska pobuna,tj.linč svih onih što dilaju i maltretiraju kao pojedinih do kojih se dođe iz vlasti što debelo kasiraju i kradu a ništa za građane i državu nečine,jednostavno da se pokažu zubi svim međedima i da im se dokaže da je selo jače od njih,jer su to zaboravili.JEDNOSTAVNO PROGLASITI MJESEC ANARHIJE!!!evo me posta gori od Pantelije Ćurguza,hehehe

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *