Sarajevo i Podgorica kreću u privrednu saradnju

privredna saradnja Sarajeva i PodgoriceJučer je su se u crnogorskoj prijestonici novinarima obratili gradonačelnici Podgorice i Sarajeva.

Miomir Mugoša i Alija Behmen i su na kojoj je dat osvrt na ovogodišnju manifestaciju “Dani Sarajeva u Podgorici” i prošlogodišnju “Dani Podgorice u Sarajevu”, te na buduću saradnju dva glavna grada. Prema riječima dvojice gradonačelnika, manifestacija “Dani Sarajeva u Podgorici” protekla je veoma uspješno i izazvala je veliku pažnju kako građana tako i medija u Podgorici.

Zajednička je ocjena da su građani i javnost Podgorice imali u čemu da uživaju od sadržaja kulturne manifestacije, a da su se učesnici manifestacije osjećali kao kod kuće, baš kao što je to bio slučaj i prošle godine u Sarajevu.

Kada je u pitanju buduća saradnja dva Grada, gradonačelnik Miomir Mugoša je istakao da postoji interes uspostavljanja čvršće saradnje između Crne Gore i BiH, a Podgorica i Sarajevo kao glavni gradovi toj saradnji će dati prepoznatljivu energiju i dinamiku. “Dio zajedničkih inicijativa Gradskih uprava doprinio je uspostavljanju avio linije između Podgorice i Sarajeva. Pored kulturne i sportske saradnje naš je obostran interes da uspostavimo čvršću privrednu saradnju, bolju komunikaciju, mislim na moderne puteve posebno oko granice, željeznicu koja će kvalitetnije povezivati Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, odnosno Podgoricu i Sarajevo.”, rekao je između ostalog gradonačelnik Mugoša.

“Sljedeći će nam korak biti da animirano naše privredne komore, ali i same privrednike da potaknemo privrednu saradnju dva grada i dvije zemlje. Politički odnosi su intenzivni što svakako može biti plodonosno za razvoj biznisa, te drugih veza. Također nam je želja da što više povežemo mlade naša dva grada.”, rekao je između ostalog gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen.

Gradonačelnik Mugoša najavio je dolazak delegacije Crne Gore i Podgorice na regionalni ekonomski formu naredne sedmice čiji će domaćin biti Grad Sarajevo i na kojem će se razmotriti sve mogućnosti privredne saradnje posebno u aktuelnom vremenu globalne krize.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *