Sarajevo ispisano cvijećem

U okviru ‘Nedjelje mira’ će u septembru 2013. godine biti izvedene dvije akcije posvećene poboljšanju životnog okoliša i čuvanju stabala i zelenih površina u našem gradu.

Ime Sarajeva ispisano cvjetnim slovima u Velikom parku
(Sarajevo, 5. juli 2013)

U okviru ‘Nedjelje mira’ će u septembru 2013. godine biti izvedene dvije akcije posvećene poboljšanju životnog okoliša i čuvanju stabala i zelenih površina u našem gradu.

U sarajevskom Velikom parku je, u organizaciji Međunarodnog centra za mir i Udruženja ‘Sri Chinmoy’, zasađeno sezonsko cvijeće, čime se pored uljepšavanja grada i ukazivanja na značaj zelenih površina na simboličan način uputila poruka mira, koja ima poseban značaj jer je na mjestu gdje je podignut Spomenik ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995.

Radnici Javnog komunalnog preduzeća ‘Park’ su prethodno napravili gredice za cvijeće koje ispisuju ime Sarajeva, u koje su Sarajlije posadile cvijeće, dobijeno na dar od preduzeća ‘Park’. U akciji su učestvovali članovi porodica poginule djece, predstavnici NVO Altruista za pomoć osobama s umanjenim sposobnostima ‘Svjetlo’, Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva, Općine Centar i KJKP ‘Park’.

Ovu akciju je vodio Ibrahim Spahić, predsjednik Međunarodnog centra za mir i direktor Međunarodnog festivala Sarajevo – Sarajevska zima, koji je ovom prilikom kazao da je prije 15 godina u Velikom parku zasađeno Drvo mira, sa simboličkom porukom posvećenom miru u svijetu.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *