Sarajevo je pokazalo da ima snage

Željko KomšićČlan Predsjedništva BiH Željko Komšić izrazio je zadovoljstvo što su okupljanja u ulici Hamdije Kreševljakovića u Sarajevu, bivša Dobrovoljačka, prošla na miran način.

“U cijelom slučaju potrebno je razdvojiti neke stvari. Niko nikada nije bio protiv toga da porodice, prijatelji ili vjerske osobe dođu i vide gdje su njihovi najdraži stradali. Ali kada uđete u politizaciju, kao što se to pokušalo uraditi, onda je nemoguće očekivati da ljudi koji su proveli rat u Sarajevu budu senzibilni na te stvari. To je nemoguće. Jednostavno, velika većina Sarajlija, pogotovo onih koji su proveli rat u Sarajevu, doživjeli su to kao pokušaj politizacije i izjednačavanja krivice”, rekao je Komšić.

Komšić naglašava da u ovom slučaju “nismo svi isti”, jer Sarajlije su se branile, one nisu nikoga dirale. Zato je to doživljeno na takav način kao jedna vrsta provokacije, ocijenio je. Komšić, koji je za svoje zasluge u odbrani Sarajeva odlikovan najvećim ratnim priznanjem – Zlatnim ljiljanom, smatra da velika većina Sarajlija ne bi imala ništa protiv niti bi rekla jednu ružnu riječ da je riječ o rodbini, porodicama ili prijateljima onih koji su stradali u Dobrovoljačkoj. Ali kada se politika upetlja, onda đavo odnese šalu. Onda morate biti i oprezni i morate svojim djelovanjem dovesti do toga da ne napravite goru stvar, kazao je on.

“Ipak, Sarajevo je još jednom pokazalo da ima snage, bez obzira na sve emocije opterećene ratom da se nosi i s takvim pokušajem politizacije. Pritom su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, Federalne policije i drugi uključeni u mjere osiguranja odlično uradili posao.”, ocjenjuje Željko Komšić.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *