Sarajevo među deset najljepših gradova svijeta

Jedan od najposjećenijih svjetskih informativnih portala – Huffington Post je nedavno objavio listu deset najljepših gradova na svijetu. Najljepše gradove su birali studenti iz cijelog svijeta povezani u zajednicu COLLEGE TOURIST, nastalu kako bi studenti koji studiraju u gradovima daleko od kuće mogli razmjenjivati korisne savjete i informacije o zemljama u kojima trenutno borave.

Sarajevo: Sanjivo ali autentično

Studenti New York smatraju jednim od najfascinantnijih gradova na planeti. Zanzibar je po njihovoj ocjeni čaroban grad kao što i sam naziv aludira. O Firenci kažu da sama po sebi predstavlja umjetničko djelo. Sevilla je, po njihovom mišljenju, grad bogate kulture koji obiluje ljepotom. Prag smatraju upečatljivim glavnim gradom, dok misle kako Reykjavik ima jedinstvenu ljepotu kao nijedno mjesto na svijetu.

Za tajlandski Chiang Mai preporučuju jedinstveno iskustvo lutanja gradskim ulicama, a Milano im je vitalan grad, žila kucavica Italije u kojem se miješaju drevni i moderni utjecaji. Nezaobilazhni Pariz ima toliko toga za ponuditi, bilo da se radi o muzejima, restoranima, kazalištima, parkovima ili jednostavnom šarmu, smatraju studenti. I tako dođosmo do Sarajeva, glavnog i najvećeg grada u Bosni i Hercegovini, koje studenti iz zajednice COLLEGE TOURIST vide pomalo sanjivim, ali autentičnim.

foto: Nermin Čengić

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.