Sarajevo postaje zdravstveni centar Balkana

Obnovljeno porodilište Zehra Mujdović (GAP)
Obnovljeno porodilište Zehra Mujdović (GAP)
Glavni grad Bosne i Hercegovine se pretvara u glavni zdravstveni centar na Balkanu zahvaljujući pomoći prijatelja iz Turske.

Sarajevski GAP “Zehra Mujdović”, koji je u posljednjem ratu potpuno razoren, nedavno je, nakon dugo najavljivanja ponovo otvoren za pacijente, ponajviše zahvaljujući finansijskoj pomoći iz Turske u iznosu od 4,5 miliona američkih dolara.

Nakon toga je i Ortopedska klinika na KCUS-u zaprimila najnoviju opremu u vrijednosti od 1 milion eura, koja je također donirana iz Turske. Zahvaljujući tome, ova klinika je “preko noći” postala jedini medicinski centar na Balkanu koji pruža mogućnost najsavremenijih operacija na kičmi i pršljenovima.

“Klinika trenutno, zahvaljujući turskoj pomoći, raspolaže najboljom i najmodernijom opremom na Balkanu. Brojni pacijenti iz Beograda, Zagreba, Crne Gore se odlučuju za tretman u našoj klinici.”, potvrdio je dr. Mirza Biščević, voditelj Ortopedije, ističući kako su trenutno najbrojniji kandidati za operacije kičme na sarajevskoj Ortopediji djeca u dobi između 10 i 15 godina.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *