Sarajevo Service i Taxi do Galerije u Umjetničkoj galeriji

Zastava 101 - Stojadin
Zastava 101 - Stojadin
Izložbom Sarajevo Service u Umjetničkoj galeriji BiH, predstavio se Mladen Miljanović, dobitnik prestižne Henkelove nagrade za umjetnost 2009. godine, koja se dodjeljuje mladim umjetnicima iz istočne i jugoistočne Evrope i centralne Azije.

Na izložbi je predstavljena selekcija radova koja je prethodno izložena na samostalnoj izložbi Museum Service, održanoj od 23. juna do 12. septembra 2010. godine u Muzeju moderne umjetnosti u Beču.

Uz postavku u Umjetničkog galeriji BiH, koja će trajati do 13. novembra 2010. godine, uporedo će se, od 23. do 28. oktobra, odvijati performans “Taxi do Galerije”.

U okviru performansa umjetnik će svim zainteresiranim posjetiocima pružiti besplatan prijevoz do Umjetničke galerije BiH. Posjetioce izložbe očekuju radovi vezani za automobil Zastava 101, u narodu poznatijem kao Stojadin, koji je obilježio eru bivše Jugoslavije.

“Sarajevo Service je jedan od bitnijih radova na izložbi jer otvara mogućnost direktnog djelovanja i interakcije s publikom. Taj performans, koji uključuje prijevoz publike stojadinom do Umjetničke galerije BiH, uvodi posmatrača da osjeti i doživi vožnju automobilom koji je predmet izložbe”, rekao je Mladen Miljanović, autor izložbe.

Mladen Miljanović, rođen 1981. godine u Zenici, jedan je od najmlađih predstavnika “ratne generacije” bosanskohercegovačkih umjetnika koji svoj umjetnički rad temelji na vlasitim iskustvima iz rata i poslijeratnom periodu provedenom u Bosni i Hercegovini.

Vrijeme: 22. oktobar – 13. novembar 2010
Mjesto: Umjetnička galerija BiH, Sarajevo

mapa područja

Pogledajte mapu

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *