Sarajevo su oslobodili partizani uz alahovu pomoć

Ako ste kojim slučajem zalutali ovdje, a evidentno jeste, onda ste gluplji nego se činilo. Ovdje nećete saznati ništa što vas interesuje. Ovdje ćete saznati sve što i kako jeste, a to vas, znamo, ne interesuje. Molimo vas, pokušajte normalno

Evo, pomalo
Evo, pomalo
piše: Nermin Čengić

Mislim, šta hoćete? Fakat, šta hoćete? Kome se bunite po internetu? Šta kojeg kukca više išta ikome objašnjavate, kad ste svi redom – mrtvi!

Kadimate klerofašiste koji vam u po’ noći usred grada ispisuju grafite kako im je kukcu ćeif. A imate i antifašiste koji čekaju da ih neko isprovocira kako bi oni potom stavili fakin anti-grafit do te provokacije… Šta vi hoćete, ustvari? Hoćete l’ išta?

Hoćete l’ da još jednu godinu laprdam kako je Nemanja Kusturica idiot i kako je Die Grande Reis potpuni kreten? O Dodiku da vam pjevam, o ugroženosti od RS, komšijama (ne)prijateljima, tamo-vamo, ovo-ono? Hoćete da kakam kako je vlast gojno i kako se, umjesto da rade nešto konstruktivno, samo zajedavaju i uzimaju dnevnice? Hoćete da napadam na sva uporišta korupcije i da raskrinkavam lance koje svi vi jako dobro znate al’ nemate duda da kažete? Neću! Crknite! Jedite se glupani! Glupi ste ko kukac! Ma, gluplji ste od kukca!

Hodajte k'o zombiji po svojim gradovima i državama i jadajte se jedni drugima po kafama i chat-ovima. Šta me boli kukac. Meni je dobro. Ja iz Transilvanije posjetim neki vaš fakin portal i saznam sve što vam ne valja. Ne biste znali ni šta vam se na ulici dešava da ne osvane na internetu. Toliko ste otupili i olinjali. Mrš, ba, gojna jedna! Šta hoćete? Da neko nekog okupi, organizuje proteste, akciju, il’ neku pitku tamerinu da bi izrekao stav koji vi niste u stanju reći ni pred ogledalom? Ma idite u tu istu pitku tamerinu i crknite ošamućeni!

Smrdi vam Miljacka cijelo ljeto, a koliko vas je izašlo da nešto uradi na tome? Koliko? Ah, da Vatrogasno društvo Vratnik je uletilo sa pet ljudi i sklonilo grančice dok kanalizacija i dalje neumitno teče glavnim kolosijekom. Sjajno! Ko ste, ba? Stoko! Crknite! Nek’ vam pišu grafite po čelima i obrazima. Nek’ fino velikim slovima stoji:

JA SAM PITKA!!!

Kako ste samo jadni, o Sarajevci. Furate se na kulturu. Furate se da će Sarajevo biti središte svjetske kulture 2012. godine. Hahaha… Raspredaju vam kako bruka gradova podržava inicijativu… a gojno vam u tramvaju. Izvorni ljudski izmet!!! Valjam se od smjeha.

I ko vam je na čelu? Znate li? Olinjali starčić Behmen kojem mogu podvalit’ šta hoće, a zamjenik mu onaj kreten “znaš ti ko sam ja” Kamočaji koji u ultra-pijanom stanju nakon noći provedene u “Ježu” (ultra-turbofolk kafana) dođe na hamburger u “Ramonu” i pokušajem ultra-agresivnog nasilja dokazuje gostima kafane, inače građanima (dakle, njegovim pretpostavljenima) ko su mu bili preci (množina od predak) na račun kojih je on sad tu gdje jeste. Znate li ko je, ko su?

Mislim…. šta, ba? Šta hoćete? Hoćete da neko za vas povraća nekakvo Sarajevo kakvo još pamte samo oni sa sjedim vlasima na glavi. Ma mrš! Crknite! Nek’ vas jedu! Nek’ vam priušte jedačinu kakvu niste i nećete doživjet’ za sto godina. Nek’ vas tretiraju k'o papke jer papci jeste. MRŠ!!!

P.S.
Hoćete da vam naredam i “lisicu” i “penelopu” i “udžbenike” i … ima toga. Ma, neću ba. MRŠ!!!

* Naslov je obezbjedila drugar'ca Skali Yo

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Jedan odgovor na “Sarajevo su oslobodili partizani uz alahovu pomoć”

  1. Šta reći na ovo!?? Možda bi imalo smisla da nema ovoliko psovki (prikrivenih doduše).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *