Sarajevo u klubu gradova koji podržavaju Ženevsku konvenciju

Sarajevo u klubu gradova koji podržavaju Ženevsku konvencijuGradonačelnik Sarajeva Alija Behmen primio je danas gradonačelnika Ženeve Remy Pagania, koji je doputovao u našu zemlju kako bi u povodu 60. godišnjice od potpisivanja Ženevske konvencije, učestvovao u Maršu mira prema Potočarima/Srebrenici.

“Ovdje sam kako bi dao svoj doprinos borbi ljudi koji žele da žive zajedno, u miru i harmoniji. Također, sam ovdje kako bi zajedno više učinili na poštivanju Ženevske konvencije i promociji humanitarnog prava”, istakao je gradonačelnik Pagani te ukazao na sličnosti Sarajeva i Ženeve shodno svojim multinacionalnim i multikulturalnim obilježjima.

Gradonačelnik Behmen je istakao da izuzetno cijeni dolazak gradonačelnika Ženeve u Sarajevo a posebno u Srebrenicu. Dodao je da Ženevska konvencija, koja je jedan od ključnih akata humanitarnog prava, nažalost se ne poštuje. Zato smatra da bi sankcije prema onima koji inače ne poštuju konvencije morale biti oštrije.

“Ženevska konvencija može i treba da se unaprijedi novim iskustvima”, istakao je Behmen te pristao da u aprilu iduće godine prisustvuje Konferenciji u Ženevi gdje će se pridružiti potpisnicima Peticije za poštivanje Ženevske konvencije.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *