Sarajevo u Podgorici u septembru

Dani Sarajeva u Podgorici, sastanakGradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa saradnicima primio je danas ambasadora Crne Gore u BiH Nj.E. Ramiza Bašića sa kojim je razgovarao o unaprjeđenju saradnje glavnih gradova Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a posebno o pripremama za manifestaciju “Dani Sarajeva u Podgorici”, koja se treba održati 24. i 25. septembra ove godine.

Ukazujući na značaj međugradskih i međuopćinskih veza, ambasador Crne Gore je istakao uspješnu saradnju sarajevskih gradskih općina, poput Općine Stari Grad sa Ulcinjom i Budvom te Općine Novo Sarajevo sa Cetinjem.

“Nakon uspješnog gostovanja Grada Podgorice u Sarajevu prošle godine, uvjeren sam da će se i Grad Sarajevo na najbolji način predstaviti građanima crnogorske prijestolnice”, istakao je ambasador Bašić te dodao da je Ambasada Crne Gore spremna da pruži svaku operativnu podršku.

Gradonačelnik Behmen je kazao da je Sarajevu čast da se u prijateljskoj Podgorici predstavi sa svojimn kulturnim, turističkim i drugim sadržajima. On se ovom prilikom zahvalio Gradu Podgorici i gradonačelniku Miomiru Mugoši na donaciji u iznosu od 30.000 eura za obnovu sarajevske Vijećnice.

“Spremni smo pružiti svu potrebnu pomoć i nastaviti sa Gradom Podgoricom sarađivati na zajedničkom projektu energetske efikasnosti, koji finansira Otvoreni regionalni energetski fond za jugoistočnu Evropu njemački GTZ”, rekao je Behmen, te podsjetio da su u realizaciju ovog projekta pored Sarajeva, uključeni i Gradovi Podgorica, Zagreb i Skoplje.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *