Sarajevo – Vienna present BHB

Udruženje Colere Cultura već godinama radi na unapređenju i njegovanju kulture, tradicije i elitnog dobra Bosne i Hercegovine.

Zemaljski muzej BiH
Zemaljski muzej BiH

Tako će 18. septembra 2010. godine organiziovati manifestaciju “Sarajevo – Vienna present BHB” u Sarajevu. Ova manifestacija se već tri godine održavana u austrijskoj metropoli, u jednom od najraskošnijih dvoraca svijeta Schoumlnbrunnu, a ovo će biti prvi put da se ona održava u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Na balu se okupljaju ljudi svih generacija iz zemalja širom Evrope i svijeta. Bosanskohercegovački bal u Beču je privukao mnoge prijatelje Bosne i Hercegovine i bio podloga za dogovore o investicijama i poslovnim mogućnostima u našoj zemlji. Značaj je baziran na kulturno-promotivnom i humanitarnom konceptu.

“BHB promoviše naše kulturne vrijednosti, a djeluje i u smislu donatorske večeri, gdje će, kao i do sada, dio sredstava biti darovan u humanitarne svrhe”, poručuju organizatori.

Debitantski sarajevski bal bit će održan u kompleksu Zemaljskog muzeja BiH, a okupiće ugledne i uticajne ličnosti iz raznih društvenih sfera iz naše zemlje i inostranstva.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *