Sarajevo Zenici i Zenica Sarajevu

Sarajevski ratni teatar i Bosansko narodno pozorište iz Zenice nastavljaju saradnju i u 2012. godini.

“Odabirom ovih predstava, koje su producirane u aktuelnoj teatarskoj sezoni, želimo i zeničkoj publici prezentirati najnovija ostvarenja SARTR-a, te dio repertoarskih promišljanja.”, poručuju iz SARTR-a.

Sarajevo Zenici

scena sa probe predstave Zečija rupa, SARTR
scena sa probe predstave Zečija rupa, SARTR
Tokom mjeseca aprila SARTR-ove predstave „1984“ i „Zečija rupa“ gostovati na zeničkoj sceni.

Predstava „1984“ je nastala prema Orwelovom istoimenom romanu koji je inspirirao dvojicu glumaca Benjamina Bajramovića i Jasenka Pašića da na umjetnički relevantan način scenski progovore i o našem vremenu. Njima se u igri pridružije Amila Terzimehić, a stručni saradnik je Dino Mustafić. Predstava će biti izvedena u BNP Zenica u ponedjeljak, 2. aprila 2012. godine. (više o predstavi “1984”)

Zečija rupa“, u režiji Roberta Raponje, rađena prema tekstu Davida Lindsay-Abairea, autora koji je za ovaj tekst dobio Pulitzerovu nagradu, predstava je koja zasigurno neće nijednog gledatelja ostaviti ravnodušnog, a glumački ansambl SARTR-a garantuje uzbudljivu pozorišnu igru, u srijedu, 4. aprila. (više od preddstavi Zečija rupa)

Zenica Sarajevu

Saradnja BNP-a i SARTR-a se nastavlja na sceni SARTR-a na koji dolazi predstava „Pismo iz 1920“, nastala u koprodukciji BNP Zenica i Festivala MESS.

U ovom angažiranom i umjetnički silovitom teatarskom performansu učestvuju glumci Adis Mehanović, Saša Handžić, Slaven Vidak i Enes Salković. Autorski projekt Olivera Frljića izaziva veliko interesovanje javnosti širom Bosne i Hercegovine i regije, pa će predstava na sceni SARTR-a biti igrana 18. aprila 2012. godine u dva termina, od 19:00h i 21:00h. (više o predstavi “Pismo iz 1920”)

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *