Sarajevska filharmonija u Zenici

Sarajevska filharmonija
Sarajevska filharmonija
Nakon uspješnog Koncerta otvaranja sezone, prepune sale zadovoljnih lica koji su sa oduševljenjem slušali koncert Sarajevske filharmonije, a koja je sa gostima iz Turske krenula sa svojom internacionalnom saradnjom u ovoj godini, nastavlja se i dalje u narednim projektima.

U petak 14. oktobra 2011. godine u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, Simfonijski orkestar Sarajevske filharmonije u saradnji sa Bosanskohercegovačko-američkom akademijom nauka i umjetnosti (BHAAAS) imat će zadovoljstvo da nastupi sa svjetski poznatim umjetnicima iz SAD-a.

Jednim u rangu od najboljih klasičnih gitarista, Almerom Imamovićem, koji je zajedno sa flautisticom, Jessicom Pierce, osnovao svjetski poznati duo za gitaru i flautu AlmaNova. Od 2006. godine zajedno su izveli više od 40 novih djela za flautu i gitaru, od kojih su većinu sami komponirali. Svoj rad predstavili su na pet kontinenata i četiri studijska albuma.

Na koncertu će se predstaviti i mladi bosanskohercegovački umjetnici Ammar Biser-gitara i Vedad Zulić – harmonika, koji iako mladi, već su ostvarili brojna priznanja kako u Bosni i Hercegovini tako i na međunarodnim takmičenjima.

Na programu koncertu bit će izvedena Brahmsova Akademska festival uvertira,
Vivaldijev Koncert za dvije gitare, Mozartov Koncert za flautu i orkestar, Murenov Indifférence, za
harmoniku i orkestar, Larsenov Deep Summer Music i Rodrigov Concierto de Aranjuez za gitaru i orkestar.

Pod dirigentskom palicom Nyele Basney, koja je osnivač i direktor Međunarodnog festivala kamerne muzike Orvieto Musica u Italiji, kao i umjetnički direktor Opere North Park Univerziteta i dirigent hora Allegro i Nacionalnog orkestra u Teksasu.

Ulaz na koncert je slobodan, a sve dodatne informacije možete dobiti u direkciji Sarajevske filharmonije na broj telefona: 033 66 65 20 ili na e-mail: reservation@saph.ba

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *