Sarajevska Hitna pomoć među najboljim ustanovama ove vrste u svijetu

Sarajevska medicinska ustanova ušla među 46 svjetski priznatih centara, što je za jednu malu državu kakva je naša, velika čast.

Sena Softić – Taljanović

Australasian Registry of Emergency Medical Technicians “AREMT” iz Australije uručila je Certifikat direktorici Zavoda za hitnu pomoć KS Sena Softić – Taljanović, čime je ova ustanova postala četrdeset šesti međunarodni referentni centar za prehospitalnu trauma edukaciju.

“Hitna medicinska pomoć KS-a i države BiH ovim certifikatom ulazi u društvo najboljih. Mi danas postajemo četrdeset šesti centar u svijetu za edukaciju i prehospitalne urgentne medicine”, kaže Softić-Taljanović.

Certifikat, kojim se stiče mogućnost da se edukacija i medicinski nivo podigne i u drugim hitnim službama i zdravstvenim ustanovama gdje god je to potrebno, vrijedi četiri godine, a uposlenici Zavoda ga svojim radom moraju potvrditi.

Ekipa sarajevske Hitne pomoći

Promovisano je i osam najboljih instruktora uposlenika Zavoda, koji su dobili licencu za instruktore – edukatore ove krovne svjetske kuće u ovoj oblasti s kojom će moći raditi edukaciju iz trauma kurseva različitih nivoa u cijelom svijetu.

Licencu najboljih instruktora – edukatora uposlenika Zavoda dobili su: dr. Amra Živadinović, dr. Melita Stanić, dr. Tigran Elezović, dr. Aida Gavranović, dr. Amela Komilija, Suad Bašić, Imela Džafić i Mujo Subašić.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.