Sarajevska zima 2011: Umjetnost ljubavi

Sarajevska zima
Sarajevska zima
Međunarodni festival Sarajevo “Sarajevska zima” će po dvadeset i sedmi put biti mjesto susreta umjetnika cijelog svijeta.

Tema izdanja za 2011. godinu, ove tradicionalne manifestacije kulture i umjetnosti u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, je “Umjetnost ljubavi” (Art of Love).

U okviru Festivala realizuje se program koji obuhvata različite oblasti umjetnosti: teatarsku, muzičku, filmsku, video art, vizuelnu umjetnost, projekte koji prezentiraju kulturno nasljeđe, panel diskusije, literarne i muzičko poetske večeri, kao i tematski dječji program.

Međunarodni ekološki festival “Eko Oko” će biti realizovan po četvrti put kao dio programa Festivala Sarajevo “Sarajevska zima 2011”, od 3. do 7. marta 2011. godine.

Programi Festivala, koji organizuje Međunarodni centar za mir Sarajevo, održavaće se ne samo u pozorištima, muzejima, galerijama i koncertnim dvoranama u gradu nego i na olimpijskim planinama i u drugim bosanskohercegovačkim gradovima.

Svi umjetnici koji žele prijaviti svoje radove za 27. izdanje Sarajevske zime mogu aplicirati. Preuzmite aplikacije za različite vrste umjetnosti:

– Aplikacija: vizuelna umjetnost 2011
– Aplikacija: Scenske umjetnosti 2011
– Aplikacija: Muzika 2011
– Aplikacija: Književnost 2011
– Aplikacija: Film i video 2011

Za sve informacije kontaktirajte ekipu festivala putem telefona/faxa: +387 33 207 945, 207 948 ili putem email adresa program@sarajevskazima.ba i ibrosa@bih.net.ba

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *