Sarajevska zima je stigla u grad

Centralna tačka programa je čarolija potrage Diogena za čovjekom.

Nedžad Begović

Danas je kroz ulice glavnog grada Bosne i Hercegovine prošla povorka od 30 konja iz sarajevskih konjičkih klubova, mažoretkinje i drugi maskirani učesnici. Ovim šarenim karnevalom je počela sjelovečernja svečanost otvaranja 27. internacionalnog festivala Sarajevo “Sarajevska zima” čiji je ovogodišnji moto “Umjetnost ljubavi“.

Uz pratnju zainteresovanih Sarajlija konjanici su započeli povorku u parku At-mejdan, pa dalje kroz starogradske ulice. U Morića hanu su odmorili u čast sjećanja na prošlost kada su mnogi putnici na proputovanju Sarajevom tu odmarali i pojili konje vodom. U hanu su ih dočekali djevojke i mladići obučeni u narodne nošnje.

Nakon kraćeg podsjećanja na historiju hana povorka je krenula kroz Sarače i Ferhadiju, pored Gradske tržnice i Vječne vatre. Neobičan sarajevski karnevala se skrasio pored novih građevina na Marin dvoru gdje je održana centralna svečanost otvaranja Festivala.

“Centralna tačka programa je čarolija potrage Diogena za čovjekom.”, pojasnio je Nedžad Begović, reditelj svečanosti otvaranja.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *