Sarajevski polumaraton će biti humanitarnog karaktera

Sarajevski polumaraton 2010
Sarajevski polumaraton 2010
U organizaciji NVO Marathon Sarajevo, u nedjelju 19. septembra 2010. godine, će biti održan “4. Intesa Sanpaolo Olimpija Polumaraton Sarajevo”.

Na ovom događaju, kojim će biti obilježen Međunarodni dan bez automobila, očekuje se učešće preko 400 takmičara i takmičarki iz BiH te iz preko 25 stranih zemalja. Osim ekonomskih, ekoloških i zdravstveno-sportskih pozitivnih uticaja ove trke, ove godine je pojačana i njegova humanitarna dimenzija.

“Ostvarenu zaradu uručićemo Centru za kreativno odrastanje čija je misija poboljšanje uslova odrastanja kroz program stipendiranja i projekte usmjerene ka kvalitetnijem, afirmativnijem i kreativnijem životu djece i mladih.”, najavio je Erol Mujanović, ispred NVO Marathon Sarajevo.

Sarajevski polumaraton je i prethodnih godina imao djelimično humanitarni karakter.

“Nadamo se da će i druge organizacije, a i sponzori slijediti naš primjer. Obrazovanje djece u BiH zaslužuje podršku svih nas i drago nam je što ćemo imati rekordan broj učesnika, te će i naš doprinos Centru biti veći.”, rekao je Mujanović.

Svoje učešće pored regionalnog tima od preko 20 članova Intesa Sanpaolo grupacije, prijavilo je i oko 15 učesnika iz EUPM-a, te regionalni tim kompanije Interex na čelu sa direktorom za BiH, koji će također učestvovati u trci dugoj 21,1km.

“Uz svesrdnu podršku Intesa Sanpaolo banke i Coca Cola Hellenic BiH, generalnih sponzora Polumaratona, te Grada Sarajeva, Kantona Sarajevo, Općine Centar, kompanija Interex, Pliva, Cisco, Toyota, Ecoton BBI centar i Lafuma vjerujemo da ćemo i ove godine organizirati događaj koji će promovirati najpozitivnije vrijednosti društva – humanost, brigu o vlastitom zdravlju, te brigu o okolišu.”, saopštio je Mujanović.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *