Sarajevski polumaraton ruši rekorde

Pripreme složenog zadatka organizacije 4. međunarodnog Intesa Sanpaolo Olimpija polumaratona su u punom jeku.

Sarajevski polumaraton 2010
Sarajevski polumaraton 2010

Sarajevski polumaraton se održava već četvrti put u organizaciji Udruženja “Marathon” iz Sarajeva. Maratonom se ujedno obilježava i Međunarodni dan bez automobila.

U pripreme je uključen i veliki broj mladih ljudi koji će imati priliku učestvovati u ovom događaju 19. septembra 2010. ne samo kao učesnici utrke, nego i kao osoblje ili volonteri.

U Udruženju vlada odlična atmosfera, jer je već dosada pristigao rekordan broj prijava za ovaj međunarodni sportski i ekološki događaj, te se očekuje da će biti premašen očekivani broj od 400 učesnika.

“Ove godine ćemo imati čak 20 učesnika iz Hrvatske, Srbije, Slovačke, Slovenije, Egipta, Mađarske, što čini rekordno grupno učešće od postojanja ove sportske manifestacije. Ovim se grad Sarajevo u još jednom segmentu približava najboljim svjetskim praksama.”, poručuju organizatori.

Udruženje Marathon Sarajevo bilježi dosada i rekordan broj online prijava sa preko 100 registracija putem oficijelne web stranice utrke sarajevomarathon.ba. Već je vrlo izvjesno da će Intesa Sanpaolo Olimpija polumaraton, 19. septemebra imati rekordan broj učesnika.

Jedan od generalnih sponzora utrke grupacija Intesa Sanpaolo.

„Uz svesrdnu podršku Intesa Sanpaolo banke i Coca Cola Hellenic BiH, generalnih sponzora polumaratona, te Grada Sarajeva, Općine Centar, kompanija Interex, Cisco, Ecoton, Lafuma i Pliva u Sarajevu će se okupiti veliki broj maratonaca iz cijelog svijeta starosne dobi od 15 do 65 godina, grad će biti potpuno u znaku zdravog života, promocije fizičke aktivnosti i podizanja ekološke svijesti građana”, ističe Erol Mujanović, direktor Uduženja “Marathon”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *