Sarajevski sanjkaši učestvovali na trkama Svjetskog kupa

Irma Karišik
Irma Karišik
Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine u sanjkanju i takmičari kluba sportova na ledu “Alfa” Sarajevo, Irma Karišik (21), Haris Bešlić (18) i Kerim Čatal (17), učestvovli su na trkama Svjetskog kupa.

Haris Bešlić je na trkama Svjetskog kupa za juniore, u olimpijskoj disciplini sanjkanje na vještačkim stazama, osvojio 6 bodova, a očekuje ga i Svjetsko juniorsko prvenstvo u Oberhofu u Njemačkoj.

Irma Karišik, naša najuspješnija sanjkašica, u disciplini sanjkanje na prirodnim stazama, osvojila je 12. mjesto na trci svjetskog kupa održanog u Kindbergu i 13. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Umhausenu.

Kerim Čatal
Kerim Čatal
Kerim Čatal, se nalazi pred ispunjenjem norme za nastup na Zimskim olimpijskim igrama mladih 2012. godine. Od propisane norme od minimum 10 bodova u svjetskom kupu za juniore, u samo dvije vožene trke u Altenbergu i Innsbrucku, Kerim je već osvojio 21 bod. Pored nastupa na Svjetskom prvenstvu, u februaru će nastupati na zvaničnoj Međunarodnoj trening sedmici u Innsbrucku, čime ispunjava još jedan od uslova za nastup na Zimskim olimpijskim igrama mladih 2012.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *