Sarajke druge u Istri

SFK 2000Fudbalerke sarajevskog kluba “SFK 2000” su od 9. do 11. aprila 2009. godine u Puli i Medulinu učestvovale na međunarodnom fudbalskom turniru Istra kup 2009.

Na turniru su učestvovale 53 ekipe, uzrasta od 11 do 19 godina, iz više evropskih država, od čega je bilo pet ekipa ženskog fudbala. Imajući u vidu da je čak 10 igračica ovog kluba u isto vrijeme igralo za reprezentaciju BiH u Koprivnici, na ovaj turnir otišao je podmladak sa prosjekom 14,5 godina. Najmlađa Zerina Piskić ima 11 godina i odigrala je sve utakmice bez zamjene.

Djevojčice nisu izgubile ni jednu utakmicu. Sa 8 bodova bile su prve u grupi, koliko je imala i jedna ekipa iz Njemačke na drugom mjestu. Ove dvije ekipe ponovo su se sastale u finalu i utakmicu završile bez golova. U izvođenju penala uspješnija je bila ekipa iz Njemačke, tako da je SFK 2000 zvanično zauzela drugo mjesto. Aida Hadžić iz SFK 2000 bila je najbolji strijelac turnira.

Fudbalerke SFK 2000, od kojih su neke prvi put igrale zvaničnu utakmicu, dostojno su predstavile našu zemlju, Sarajevo i općinu Novi Grad.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *