Sarajlije pokazale da žele Deda Mraza!

Niti svinjska gripa, a niti hladno i kišno vrijeme nisu uspjeli spriječiti Deda Mraza da ove godine, konačno, obraduje mališane JU “Djeca Sarajeva”, u nedjelju ispred Narodnog pozorišta.

Troko kao Deda Mraz, Sarajevo, 27. 12. 2009
Troko kao Deda Mraz, Sarajevo, 27. 12. 2009

Uprkos lošem vremenu, više stotina djece i roditelja okupilo se na “Pozorišnom trgu – Susan Sontag” u Sarajevu na dodjeli novogodišnjih paketa koju je organizovao Grad Sarajevo.

Naime, ni ove godine u vrtićima u okviru JU “Djeca Sarajeva” nije bilo priredbi sa Deda Mrazom koje već godinama traže i roditelji i djeca ali im lažni dušebrižnici uporno već godinama uskraćuju, redovno dajući nebulozne razloge, a ovogodišnji je bio strah od širenja svinjske gripe.

“Nismo bili u mogućnosti da idemo tamo gdje bi djeca trebala da uživaju u Deda Mrazu i onda smo se odlučili da se okupimo na ovom prostoru. Ali to ne smeta mojoj unučadi i drugoj djeci”, rekao je Alija Behmen, gradonačelnik Sarajeva, koji je na priredbu došao sa troje unuka.

Plakati sa pozivima na ovaj događaj koje su organizatori lijepili na vrtićima JU “Djeca Sarajeva” su odmah bili skidani.

“To je jedan izraz necivilizacijskog čina i mislim da time svako pokazuje ko je i šta je.”, rekao je gradonačelnik Behmen.

Prije dodjele paketića djeca su se mogla zabaviti u programu u kojem su, između ostalih, nastupili glumci Mladen Jeličić Troko i Mirela Lambić, a iz gradske uprave su najavili novogodišnju dodjelu paketića 31. decembra u Multimedijalnoj sali u Općini Novi Grad.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *