Sarkazam je zdrav razvoj svijesti

Ako imaš potrebu da sarkazmom nekoga nešto naučiš, onda on ima jednu bitnu ulogu u bogaćenju naše vizuelne i komunikativne svijesti.

U četvrtak, 26. aprila 2018. godine u sarajevskom Art-kinu Kriterion će od 19 sati biti otvorena prva samostalna izložba postera i Instagram dosjetki Harisa Jusovića pod nazivom WITTY GRAFFITY.

Harisa Jusovića je po zanimanju grafički dizajner. Kroz svoj Instagram profil za mnoge je postao oplemenjivač svakodnevnice i baza inspiracije. Harisova prva izložba biće jedinstvena prilika za njegovih četiri hiljade Instagram-pratilaca da upoznaju autora i vide radove van virtualnog konteksta. Kvalitetan humor i smijeh do suza danas su na cijeni, zato pružite sebi i onima koje volite priliku da se zajedno nasmijete ponekad sumornoj, ponekad surovoj svakodnevnici.

‘Sarkazam je zdrav razvoj svijesti i ako imaš potrebu da tim sarkazmom nekoga nešto naučiš, onda on ima jednu bitnu ulogu u bogaćenju naše vizuelne i komunikativne svijesti. Ja imam specifičan smisao za humor i raduje me da ljudi prepoznaju ono što radim. U Sarajevu postoji jaka tradicija različitih vidove humora, počevši od viceva, karikatura do imaginarnih likova koji su se kasnije ekranizirali, pa preko svakodnevnog rutinskog humora. To je sredina koja je senzibilizirana na humor i gdje loš humor ne može prolaziti. Humor je veoma neopipljiva roba, ali moramo paziti i biti veoma upućen u stanje stvari u društvu, biti informisani i otvoreni kako bi šalu plasirali u pravom trenutku.’, kaže Haris Jusović koji je grafički dizajn studirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu.

Art-kino Kriterion u Sarajevu pokreće platformu afirmacije mladih u umjetnosti kroz organizaciju različitih sadržaja iz sfere filmskih, likovnih, scenskih, muzičkih umjetnosti, te multimedije i novih medija, a s ciljem da prostor koji se nalazi u centru grada, na veoma prometnoj lokaciji bude sjecište dobrih ideja i kreativnosti.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *