SARTR: Mama 22

MAMA 22 je predstava Sarajevskog ratnog teatra, nastala u sklopu programa Teatarski opservatorij.

Mama 22, SARTR
Mama 22, SARTR

Sarajevski ratni teatar, u koprodukciji sa Akademijom scenskih umjetnosti iz Sarajeva i Studiom lutkarstva Sarajevo, u utorak, 16. decembra 2014. godine od 20 sati predstavlja premijeru predstave MAMA 22, drame nastale kao diplomski rad Džejne Avdić na predmetu Dramaturgija na Akademiji Scenskih Umjetnosti Sarajevo, pod mentorstvom profesorice Dubravke Zrnčić-Kulenović.

Mama 22, SARTR
Mama 22, SARTR

‘Uđite u svijet snova, sjećanja i mašte. Neka moji snovi probude Vaše, neka moja sjećanja pobude Vaša. Zaplovite u svijet snova i sjećanja sa Sonjom Goronja, Ivanom Vojinović, Sanjinom Arnautovićem i Emirom Fejzićem. Cijeli kosmos je u tebi, a ti si dio kosmosa, ti si dio ovog sna, ovog sjećanja.’, poručuje autorica.

Mama 22, SARTR
Mama 22, SARTR

Radnja se dešava u neodređenom prostoru i vremenu, između sjećanja, snova i jave. Glavni lik Kćerka, se suočava sa smrću svoje Majke. U svojoj dvadeset i drugoj godini života, svakog 22. u mjesecu Kćerka sanja san koji joj na simboličan način ukazuje na ono što će se dogoditi, međutim ona nije svjesna toga u tom trenutku.

Mama 22, SARTR
Mama 22, SARTR

Tek kada se ono što je nagovješteno desi ona osvjesti svoj san. U njen svijet ulazi i Charlie Chaplin – lutalica, koji traži svoje mjesto, i svoju sreću koja mu uporno klizi iz ruku, baš kao što i kćerka traži svoju. On ima funkciju da je ohrabri i potakne da nastavi dalje – kao neko drugo ja, oponent samoj Kćerci.

Mama 22, SARTR
Mama 22, SARTR

Paralelno, što se dešava Majci dešava se i Kćerci. Obje putuju, ali ne na isti način – Kćerka fizički, a Majka metafizički. Postavlja se pitanje da li vrijeme prolazi ili mi prolazimo? Gdje nam je kraj? Ima li kraj kraja?

Mama 22, SARTR
Mama 22, SARTR

Autorica: Džejna Avdić
Mentorica: Dubravka Zrnčić-Kulenović
Scenski pokret: Emir Fejzić
Scenografija, lutke i kostimi: Janja Stijepić

Uloge:
Sonja Goronja,
Ivana Vojinović,
Emir Fejzić,
Sanjin Arnautović

Termin:
16. decembar 2014 @ 20:00h / premijera (rasprodato)
17. decembar 2014 @ 20:00h / I repriza
Mjesto: SARTR, Sarajevo

Rezervacije ulaznica: Tel: 033/664-070 (svaki radni dan od 10h do 16h), 064/4-168-148 (tokom vikenda) ili Facebook inbox: https://www.facebook.com/sartr1992 i putem portala https://www.navigator.ba/#/list/sarajevska-pozorista.

Cijena ulaznice iznosi 10 KM.
Ulaznice za učenike, studente i penzionere su snižene.
Blagajna SARTR-a radi svakim radnim danom od 10h do 16h, a na dan predstave i od 18h do 20h.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *