SARTR: Prelazeći liniju

“Dok god živimo, ma šta da se desi, osuđeni smo na to da živimo sa sobom.”

Prelazeći liniju, Dah teatar Beograd
Prelazeći liniju, Dah teatar Beograd
U okviru Modula Memorije 2012, u Sarajevskom ratnom teatru 13. aprila 2012. godine će biti izvedena predstava “Prelazeći liniju”, beogradskog “Dah teatra”.

Jedan od ciljeva predstave je da dopre do prisutnih, ne samo na verbalnom već prije svega na emotivnom i psihološkom nivou i da podstakne žene da (pro)govore, da bilježe i da, priznanjem sopstvenih patnji, prepoznaju patnje “druge”, razviju solidarnost i dođu do svijesti o suštini ratnog nasilja.

Predstava se zasniva na tekstovima iz knjige “Ženska strana rata”, Line Vusković i Zorice Trifunović. Pored toga što još uvijek nismo spremni čuti njihove ispovjesti i javno se posramiti zbog šutnje i ignorisanja, izgleda da nismo spremni niti živjeti sami sa sobom.

Prelazeći liniju, Dah teatar Beograd

Modul Memorije je kulturološki projekat Internacionalnog teatarskog festivala MESS Modul Memorije koji će biti održan od 6. aprila do 9. maja 2012. godine i na taj način obilježiti 20 godina od početka opsade Sarajeva… Saznajte više

Dramaturgija i režija: Dijana Milošević

Uloge:
Maja Mitić,
Sanja Krsmanović Tasić,
Ivana Milenović.

Termin:
13. april 2012 @ 20:00h
Mjesto: SARTR Sarajevo
Ulaz: 10 KM

Rezervacije ulaznica na tel: 033/664-070 i 061/434-846. Prodaja ulaznica svakim radnim danom od 10.00 do 14.00 sati. Na dan predstave od 18.00 do 20.00 sati. Popust se odobrava za grupne posjete, učenike i studente.

mapa područja

Pogledajte mapu

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *