SASFC: Sarajevo Science Fiction Club

SASFC - Sarajevo Science Fiction ClubSASFC, odnosno ‘Sarajevo Science Fiction Club’ je novoosnovkani klub ljubitelja naučne fantastike u Sarajevu.

Želite naučiti više o naučnoj fantastici i saznati koje autore iz ovog žanra trebate pročitati i koje filmove pogledati? Možda, koje igrice igrati? Želite pobjeći iz dosadne svakodnevnice, dati svojoj misli krila, podijeliti svoje ideje i vizije budućnosti sa drugim ljudima? Ili želite razgovarati terminologijom Star Wars-a, Zvjezdanih staza, Gospodara prstenova, sa ljudima koje takođe ovakvi razgovori vesele? Želite da vaše SF priče neko čuje, pročita, objavi? Želite naučiti pisati SF priče ili usavršiti svoj stil?

SASFC je mjesto gdje sve to možete ostvariti. Svakog ponedjeljak u Domu mladih od 19 sati možete sve navedeno i još mnogo toga drugog.

Ideja stvaranja kluba motivirana je željom za okupljanjem mladih ljudi (i onih koji se tako osjećaju) oko zanimljivog, popularnog i – u svijetu koji se svaki dan ubrzano mijenja – sveprisutnog žanra naučne fantastike.

Naučna fantastika (engl. science fiction) je umjetnički žanr, oblik spekulativne fikcije koji se prvenstveno bavi uticajem izmišljene nauke i/ili tehnologije na društvo ili pojedince. Pojam naučne fantastike vezuje se prije svega za književna, televizijska i filmska djela, ali naučna fantastika utiče i na likovnu i muzičku umjetnost.

Naučna fantastika bavi se razmatranjem uticaja napretka nauke i tehnologije na društvo i osobe, predviđanjem razvoja čovječanstva ili čak govori o otkrivanju i zamišljanju novih pojava i tehnologija.

Ciljevi SASF kluba su:
– Popularizacija žanra među sarajevskom i BH publikom, putem kluba SF knjige, kroz promocije domaćih i stranih autora iz ove oblasti, preko projekcija odabranih filmova i drugih sadržaja vezanih sa SF žanr (video igre).
– Edukacija o žanru, kritička misao o već postojećim sf djelima i poticanje stvaralaštva iz ove oblasti
– Promocija domaćih autora i njihovih djela
– Međunarodna saradnja

Ako ste SF fan i ne želite da se ovako nešto događa bez vas, pridružite se. Svakog ponedjeljak u sarajevskom Domu mladih od 19 sati.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *