Saši Baričaninu određen jednomjesečni pritvor

Uhapšen zbog sumnje da je, kao ratni saradnik Veselina Vlahovića Batka, počinio zločin protiv čovječnosti na području sarajevskih naselja Grbavica i Vraca.

Sud Bosne i Hercegovine

Sud Bosne i Hercegovine je na zahtjev Tužilaštva BiH odredio jednomjesečni pritvor Saši Baričaninu, osumnjičenom za zločine na području Grbavice i Vraca. Baričaninu je pritvor određen zbog postojanja bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze, kao i zbog opasnosti da će ometati krivični postupak utjecanjem na svjedoke i saučesnike.

Osumnjičenog su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu uhapsili 1. februara na Palama, zbog sumnje da je, kao ratni saradnik Veselina Vlahovića Batka, počinio zločin protiv čovječnosti na području sarajevskih naselja Grbavica i Vraca. Tužilaštvo ga sumnjiči da je 1992. godine ubio tri osobe iz porodice Balvanović, silovao jednu osobu bošnjačke nacionalnosti, te pljačkao i zlostavljao civilno stanovništvo.

Veselin Vlahović Batko je uhapšen u Španiji početkom marta prošle godine, a našoj zemlji je izručen 26. augusta 2010. godine, od kada se i nalazi u pritvoru.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *