Saslušan Ademir Lelović

Ademir LelovićSaslušanjem sudskog vještaka – neuropsihijatra Abdulaha Kučukalića i prvooptuženog, u Kantonalnom sudu Sarajevo nastavljeno je suđenje Ademiru Leloviću (1990.) i Berinu Taliću (1989.), optuženima da su pomogli maloljetnom Nerminu Sikiriću u ubistvu srednjoškolca Denisa Mrnjavca 5. februara 2008., te Armini Milić, Lelovićevoj majci, koja se tereti za pomoć učinitelju nakon počinjenog krivičnog djela.

Prvooptuženi Lelović saslušan je bez prisustva javnosti. Kučukalić je konstatirao da bi u pogledu prevencije zdravstvenog i psihičkog stanja prvooptuženog te očuvanja njegove psihičke ravnoteže javnost trebalo isključiti iz toka njegovog saslušanja, odnosno to obaviti u što manje frustrirajućoj atmosferi.

Odbrana je predložila nekoliko novih svjedoka, prihvaćen je jedan. I tome se tužilac protivio, izražavajući bojazan da je riječ o podmetnutom svjedoku, jer o njemu niko nije znao ništa cijelu godinu od Denisovog ubistva.

U odvojenom sudskom postupku Nermin Sikirić je osuđen na deset godina maloljetničkog zatvora za ubistvo Denisa Mrnjavca. Nastavak suđenja u ovom predmetu zakazan je za 10. mart.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *