Savez logoraša BiH u Gradu

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa saradnicima je jučer razgovarao sa predstavnicima Saveza logoraša BiH.

Razgovor se vodio o prenosu certificirane kopije arhiva Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju u Sarajevo, o čemu su predsjednik tribunala Patrick Robinson i gradonačelnik Behmen nedavno postigli načelan dogovor.

predstavnici Saveza logoraša BiH sa predstavnicima Grada Sarajevo“Tokom prijema je istaknuto kako je ovo projekat od velike važnosti za naš grad i zemlju i da su stavovi i Grada i Saveza logoraša BiH u vezi s tim komplementarni. „Mi u Gradu Sarajevu već nekoliko mjeseci ozbiljno radimo na ovom projektu i svakako da će nam podrška i pomoć od Saveza logoraša biti korisna.”, rekao je gradonačelnik Behmen.

Gradonačelnik je predstavnike Saveza logoraša obavjestio da je predsjednik tribunala, prilikom nedavnog boravka u Sarajevu, zdušno podržao zahtjev za prenos kopije arhiva kao projekt na kojem će tribunal i Grad Sarajevo zajednički raditi u narednom vremenskom periodu.

“Grad je predložio zgradu Vijećnice, koja bi do zatvaranja Haškog tribunala trebala biti obnovljena, za lokaciju u kojoj bi original haških arhiva mogao biti smješten kada tribunal okonča rad i ako to bude odluka Vijeća sigurnosti UN-a”, dodao je Behmen.

Predsjednik Saveza logoraša BiH Murat Tahirović istakao je da Savez podržava aktivnosti koje Grad vodi na ovom planu, te će pružiti svu potrebnu pomoć u budućim aktivnostima. On se u ime Saveza gradonačelniku Behmenu zahvalio na finansijskoj podršci obilježavanja sedamnaeste godišnjice genocida u Bratuncu.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *