Sedam dana kreativnog zračenja

XPOZURA 09Projekat XPOZURA je pokrenut kao novi val stvaralaštva u kreiranju dešavanja.

Realizovati jedno dešavanje kao živi organizam, koji traje, transformiše se i nadovezuje na sljedeći je izazov koji je konstantni podstrek i jedan od glavnih razloga zašto je baš Željeznička stanica Sarajevo izabrana za ovaj projekat.

Zanemarivost vrijednosti unikata i orginalnog stvaralaštva je atmosfera koja je duže vrijeme prisutna u našem sistemu. U takvoj problematici koncept XPO-ART BAZAR \'09 koji će se desiti 23. decembra i trajati sedam dana je nastao kao pružanje mogućnosti svim mladim kreativnim stvarocima, udruženjima i kreativnim ustanovama da pronađu put do svojih simpatizera.

Izlaganje će biti prilagođeno posjetiocima i sprovodit će se u dnevnom terminu od 12h do 19h. Paralelno sa izlagačima odvijat će se sadržaj prožet umjetničkim intervencijama i muzičkim interpretacijama.

Željeznička stanica kao medij posjeduje prostor za više od jedne priče, te smo iz tog razloga odlučili da u sklopu realizacije samog projekta 10% prihoda od prodaje rukotvorina bude namijenjeno Udruženju â”OBRAZOVANJE GRADI BIHâ”, koje se sa 2933 stipendista u dosadašnjem radu istaklo kao jedno od najproduktivnijih udruženja s jasnim ciljem.

Posjetite XPO ART-BAZAR 09 i na taj način podržite ideju i mlade umjetnike.

Vrijeme: od 23. do 30. decembra 2009
Mjesto: Željeznička stanica, Sarajevo

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *