Sedam novih slučajeva gripe H1N1

Influenza H1N1U Kliničku mikrobiologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu od 31. decembra 2009. godine do danas pristigla su 22 uzorka za testiranje na gripu H1N1.

Nakon izvršenih testova utvrđeno je da je sedam uzoraka pozitivno, jedan iz Mostara i šest iz Sarajeva. Od preostalih 15 negativnih uzoraka, devet je iz Sarajeva, četiri iz Mostara i po jedan iz Zenice i Travnika.

“Dvojica oboljelih koji se nalaze na liječenju od H1N1 još uvijek su u prilično teškom stanju”, kazala je za Fenu Biljana Jandrić, glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Treća osoba koja je jučer bila također u lošem stanju, danas se osjeća bolje i prebačena je na Kliniku za infektivne bolesti, gdje će biti i završeno njeno liječenje.

Na Klinici za infektivne bolesti trenutno se nalazi 25 pacijenata pod sumnjom ili s potvrđenom H1N1. U Klinici za infektivne bolesti KCUS-a u navedenom periodu ukupno su pregledana 34 pacijenta.

Ukupan broj do sada pozitivnih pacijenata na gripu H1N1 je 385. Do sada je na Klinici za infektivne bolesti pregledano 1.669 pacijenta sa simptomima gripe.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *