Sedmica savremenog japanskog filma

Sedmica japanskog filma 2011
Sedmica japanskog filma 2011
U Sarajevu je počela “Sedmica savremenog japanskog filma”, koju organizira Ambasada Japana u BiH, u saradnji sa 27. Međunarodnim festivalom “Sarajevska zima 2011”.

Sedmicu filma otvara film “Najmirnije more toga ljeta”, koji prati priču o gluhonijemom mladiću koji radi kao smetljar i promjenama koje nastaju u njegovom životu, nakon što pronađe slomljenu dasku za surfanje. Režiju ovog filma potpisuje poznati japanski redatelj Takeshi Kitano.

Ostali filmovi su nastali između 1997. i 2008. godine, a bave se različitim temama – bez obzira jesu li u pitanju tragična avionska nesreća, smiješna i neobična familija koja drži hotel s jednim gostom, detektivska priča ili sudbina dječaka koji je ostavljen sam sa bodežom Kamuija – svaki film ima nešto novo i drugačije za ponuditi.

Ambasada Japana se nada da će ova manifestacija otvoriti mogućnosti Bosancima i Hercegovcima da saznaju više o narodu i kulturi Japana.

Sedmica filma trajaće do 27. februara, a ulaz na svih sedam projekcija, koje će biti prikazane u Multiplexu Cinema City u Sarajevu su besplatne. Svi filmovi biće prikazani sa prevodom na bosanski i engleski jezik.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.