Seminar o alkoholizmu

alkoholizamU okviru projekta pod nazivom ”Rehabilitacija ovisnika o alkoholu kroz socioterapijske klubove” kojeg uz finansijsku podršku Ministarstva zdravstva Federacije BiH realizira ”Asocijacija klubova liječenih alkoholičara FBiH”, održan je 19. januara 2010. godine seminar za članove kluba ”Centar” u prostorijama Mjesne zajednice ”Ciglane-Gorica” (Trg Merhemića 14) gdje se inače svakog utorka u 17 sati održavaju redovne socioterapijske i supervizijske seanse za osobe koje imaju problem sa jednim od najvećih poroka današnjice kao i za njihove porodice i prijatelje.

Po riječima prof. Lejle Ramić, predsjednice “Asocijacije klubova liječenih alkoholičara”, seminaru je prisustvovalo 40 članova i šest profesionalaca alkohologa koji su objasnili proces rehabilitacije i resocijalizacije liječenih alkoholičara gdje je uz apstinenciju od alkohola najvažnija podrška porodice, prijatelja i samog kluba, te promjena ranijeg načina života.

Ovaj projekt rezultat je dugogodišnjeg rada sa kategorijama ovisnika o alkoholu i njihovim porodicama te spoznaje o potrebi pružanja podrške i pomoći kroz grupne oblike rada u vanbolničkim uslovima.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *