Sephardic romances u Bošnjačkom institutu

Španska ambasada u saradnji sa Jevrejskom zajednicom Bosne i Hercegovine će 5. marta 2011. godine organizirati koncert sefardske muzike, Sephardic romances.

Paco Díez
Paco Díez
Publika će imati zadovoljstvo uživati u sefardskim romasama koje će izvesti portugalski umjetnik svjetskog renomea i najznačajnije ime sefardske muzike Paco Díez.

Na programu su sefardske pjesme sa područja Mediterana, Marrocoa i Balkana, na različitim instrumentima.

Paco Díez od 1975. godine radi na očuvanju i širenju tradicionalne muzike Castille i Leona. Godine 1980. osnovao je grupu La Bazanca u kojoj se susreću mnogi različiti muzički uticaju i stilovi, uvijek u potrazi za novim zvukovima, te je na taj način do punog izražaja mogla doći njegova interpretacija kroz glas, gitaru, orguljice, gajde i perkusiju.

Kao solist, jedan je od najvećih imena jevrejsko-španske muzike, a za svoju posvećenost širenju sefardske muzike je nagrađen od najviših instanci. Njegovu profesionalnu specijalnost čine tradicionalni iberijski instrumenti o kojima je izlagao na brojnim konferencijama.

Nastupao je širom svijeta i održao preko 2500 koncerata i konferencija i u punom smislu riječi je ambasador tradicionalnog jezika i kulture Španije.

Vrijeme: 5. marta 2011 @ 19:00h
Mjesto: Bošnjački institut, Sarajevo

mapa područja
Pogledajte mapu

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *