Sarajevo: automobilom

« Javni transport

Kada napuštate vozilo, pa bilo to i na kratko, ugasite motor, izvucite ključ iz kontakt brave, zaključajte vozilo i ne ostavljajte dokumente.

Sarabraćaj u Sarajevu
Sarabraćaj u Sarajevu
Automobilom se u Sarajevo može stići obilježenim i održavanim putevima. Dva glavna prilaza gradu Sarajevu su: sa istoka iz pravca Pala, te sa zapada iz pravca Kaknja.

Saobraćaj u Sarajevu je izuzetno frekventan i odvija se desnom trakom. Za parkiranje svog vozila uvijek je najbolje izabrati jasno obilježena parking mjesta s naplatom.

BIHAMK INFO CENTAR / SLUŽBA POMOĆI NA PUTU: telefon 1282
» Stanje na putevima

VAŽNO: Kada napuštate vozilo, pa bilo to i na kratko, ugasite motor, izvucite ključ iz kontakt brave, zaključajte vozilo i ne ostavljajte dokumente. Postavite dodatnu zaštitnu bravu za upravljač ili polugu za njegovu blokadu. Ugradite alarmni uređaj i elektronsku blokadu motora. Ugradite poluge za blokiranje mjenjača, papučice, kočnice i kvačila. Zatvorite pomoćni krov i prozore. Ne ostavljajte vozilo u zamračenom i pustom mjestu duže vrijeme bez nadzora. U slučaju nestanka brave i uočenog oštećenja brave, obavijestite policiju, a nakon toga, promjenite bravu i vozilo premjestite na sigurnije mjesto. Kad nadgledate svoje vozilo, pogledajte i susjedovo.

« Javni transport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *