Šetnja za spas planete Zemlje

šetnjaAktivisti i članovi Pokreta za evoluciju planete Zemlje i pet sarajevskih udruženja za zaštitu životinja: Udruženje građana za sprečavanje okrutnosti nad životinjama SOS Sarajevo, UG “Pomoć životinjama-Help Animalsâ” Sarajevo, Udruženje za zaštitu i prava životinja “Prijatelji životinja u Bosni i Hercegoviniâ”, Udruženje za zaštitu i dobrobit životinja u BiH “Životâ”, te Neformalna grupa građana Av-Mau učestvovat će u šetnji za spas planete Zemlje, koji će se održati u subotu, 17. aprila u Velikoj Aleji na Ilidži kod Sarajeva, sa početkom u 11 sati.

Po dolasku učesnika šetnje na Vrelo Bosne, oko 12 sati, će biti održan skup na kojem će predstavnici pet udruženja za zaštitu životinja iznijeti detalje i stavove o nedavnoj “hajci” na napuštene pse i mačke, pokrenutoj nakon pronalaska leša bijesne lisice na području Trnova.

Prije nešto više od godinu dana Bosna i Hercegovina dobila Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja, no zbog njegovog neprovođenja i kršenja problem napuštenih pasa i mačaka je skoro pa eskalirao. Svi znamo koliku ulogu imaju mediji u kreiranju javnog mnijenja, stoga vas molimo da se odazovete našem pozivu i širu javnost informišete o problemu napuštenih pasa i mačaka, koji se ne može i ne smije rješavati metodom ubijanja.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Jedan odgovor na “Šetnja za spas planete Zemlje”

  1. Kad smo već kod Vrela Bosne i Dana planete Zemlje, nadam se da su nvedeni aktivisti upoznati sa pravilima i zakonitostima zaÅ¡ticenog prirodnog podrucja IIIe kategorij sto odgovara Spomeniku prirode, te da ce predvidjeti mogucnost pojave oficijelnih problema u toku akcije( zabrana okupljanja, i zivotinje). Uzgred mozda objedine djejstvo sa nerjesenim ekoincidentom u nukleusu zasticenog područja SP”Vrelo Bosne” od aprila 2009god!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *