Šezdeset godina Selje

raja iz Selje

Institucija poput “Selje” je u današnjem vremenu potpuno zaboravljena od onih koji bi kulturu u ovoj nam zemlji trebali podsticati. Govoriti o 60. rođendanu jednog kulturno-umjetničkog društva je u najmanju ruku neukusno, barem u državi koja zatvara svoja pozorišta. Sreća je naša velika pa ima onih koji unatoč svemu nastoje nastaviti kulturizovanje nacije i na neki kulturno-umjetnički način. Kako uspjevaju to samo oni znaju.

Ko ne prođe kroz SELJU ostaje uskraćen za jedno življenje

raja iz SeljeSELJO je oduvijek bio mjesto okupljanja svih onih željnih dobre zabave i druženja. Aroma nesputane radosti i energije znak je raspoznavanja brojnog SELJINOG članstva. Oduvijek je ovdje bio bogat klupski život, a tek turneje i putovanja.. Druženje i bodrenje jedni drugih uz stalnu konkurenciju folklora, orkestra, teatra hora i svih ostalih ansambala, primjer je kako treba biti uvijek bolji i uspješniji.

Gdje je ljepše nego uz muziku, pjesmu i igru! U SELJU je dobrodošao svako ko svoje vrijeme želi ugodno provesti, steći nove prijatelje i ponešto naučiti iz naše bogate tradicije. Još kad se okupi ekipa sa netom završene neke od proba, svirka na klupskim instrumentima je neizbježna, i eto zabave do kasno u noć. Sloga je i dalje je kultno mjesto ukupljanja mladih i održavanja koncerata.

piše: Dževad Kordić – Pile

AKCUS

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

2 Odgovori na “Šezdeset godina Selje”

 1. Postovana,

  Najbolje je da se direktno obratite u “Selju”.

  AKCUS “SELJO”
  Mehmeda Spahe 20 Sarajevo
  tel/fax : +387 33 44 29 58
  e-mail: info@seljo.org

  Redakcija odzdravlja :-)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *