SFF: Dan ljudskih prava 2010

SFF 2010Sarajevo Film Festival će drugu godinu za redom biti domaćin Dana ljudskih prava, koji se organizira u saradnji sa Ambasadom Švicarske. Dan ljudskih prava bit će organiziran 29. jula 2010. godine.

Tim povodom, u Cinema Cityju će biti upriličena projekcija filma TOUMAST – GITARE I KALAŠNJIKOVI rediteljice Dominique Margot u saradnji sa Internacionalnim filmskim festivalom i Forumom za ljudska prava u Ženevi, te specijalna projekcija filma S.O.S. STANJE SIGURNOSTI rediteljice Michele Ohayon.

Također, u sklopu Dana ljudskih prava bit će organiziran i okrugli sto na temu „Sloboda govora u kinematografiji (Zašto sam aktivista za ljudska prava?)â” u kojem će učestvovati Matthijs Wouter Knol, predstavnik Internacionalnog filmskog festivala u Berlinu, Caroline Ravaud, predstavnica Vijeća Evrope, Yaël Reinharz Hazan, direktorica Internacionalnog filmskog festivala i Foruma za ljudska prava u Ženevi, te bh. reditelj Srđan Vuletić.

Na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada Sarajevo Film Festivala, bit će dodijeljena i Nagrada za ljudska prava. Ova nagrada dodjeljuje se za najbolji film iz Takmičarskog programa – dokumentarni film koji obrađuje tematiku ljudskih prava. Nagradu u iznosu od 3'000 € osigurava Savezno ministarstvo vanjskih poslova Švicarske.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *