SFF: DocuCorner od 24. do 31. jula

SFF, DocuCornerU periodu od 24. do 31. jula 2010. godine, na Festivalskom trgu, Sarajevo Film Festival već četvrtu godinu za redom organizuje DocuCorner.

DocuCorner je mjesto gdje učesnici Takmičarskog programa – dokumentarnog filma, kao i drugi gosti raspravljaju o filmovima, susreću se sa filmskim stvaraocima, članovima žirija, novinarima i selektorima svjetskih festivala.

DocuCorner je ujedno i mjesto otvorenog dijaloga o ljudskim pravima, u sklopu kojeg se organiziraju Live Forum debate, gdje Inicijativa mladih za ljudska prava okuplja mlade aktiviste i aktiviskinje iz regije kako bi nastavili diskusiju o temama koje su dokumentaristi pokrenuli u svojim filmovima.

Forum je prilika za mlade ljude da razgovaraju sa autorima o filmovima Takmičarskog programa – dokumentarnog filma, ali i da iniciraju diskusije o važnim pitanjima za društva zemalja iz regije Jugoistočne Evrope.

U vrijeme Live Foruma (od 14 do 15 sati) prisutnima će se obraćati renomirani gosti iz oblasti dokumentarnog filma i ljudskih prava.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *